Middagstips
Viltskav med messmör och champinjoner
Ingredienser
2 paket skav (ren, vilt eller älg) 480 g
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
hackad persilja
Gör så här
1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken och bryn ytterligare någon minut.
2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.
Ingredienser
2 paket skav (ren, vilt eller älg) 480 g
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
hackad persilja
Gör så här
1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken och bryn ytterligare någon minut.
2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.
Kommentarer
Kram Tina, och stort lycka till nu när det blir dags!!