Middagstips

Viltskav med messmör och champinjoner

Ingredienser
2 paket skav (ren, vilt eller älg) 480 g
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
hackad persilja

Gör så här
1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken och bryn ytterligare någon minut.

2. Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Bryn champinjonerna med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.

4. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.

Kommentarer

Birgitta G sa…
22 paket skav - blir inte det jättedyrt..?! :-)
Kram Tina, och stort lycka till nu när det blir dags!!
Tina sa…
Ja, det blir dyrt och alldeles för mycket ;-). Skumt att det blev så, nu har jag ändrat. Tack så mycket Birgitta. Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen