Var för vågorna dig?

"Så länge det går, åk bara med! Nyfikenhet, lyssnade, lyhördhet och flexibilitet väger i tidens längd tyngre än beslutsamhet." Tomas Sjödin boken Den som hittar sin plats tar ingen annans 2016


Blir det inte lättare med åren, att åka med och se vart vinden leder en. I ungdomen vill man gärna att den ska föra mig på ett visst sätt, men under livets gång så lär man sig att en del går att påverka och en del inte och då får det bli som det blir. Då handlar det mycket om hur man tar det.

Ungdomens naivitet är dock härlig, att inte tänka så realistiskt utan våga kasta sig ut. Den är viktig för att komma framåt och det är viktigt att vi äldre runt dem låter dem göra det, testa sig fram och inte hålla tillbaka dem. Uppmuntra även om vi kan se längre fram att det inte kommer gå, men då ej ta fram pekpinnar "vad var det jag sa" utan stötta och lyfta på ett sätt så de tar sig vidare. 

Vågorna eller vinden kan vi inte styra, men vi kan lära oss navigera rätt igenom dem. Har du lärt dig att navigera i ditt liv?

Vågar du ibland släppa taget för att andra gånger hålla tillbaka? Om du skulle släppa taget lite mer nu var skulle livet ta dig tror du, mot nya utmanande roliga relationer eller spännande uppdrag kanske? Semesterns vila kan föda nya tankar, lär dig navigera dem åt rätt håll.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen