Leda under kris

Har väl egentligen dragit mig att skriva om detta då många andra gör det. Har läst många bra texter och även fått från vår HR / ledning.

Olika kriser, olika människor, olika reaktioner.

Just nu lever vi i en världskris med Covid-19. Reaktioner som kommer är oro för nära och köra, för sig själv, sitt jobb, sin ekonomi osv, ensamhet, avsaknad av personliga möten och att någon tar på en mm mm.

Det finns mycket att skriva om detta hur du hanterar dina egna reaktioner, möter andras osv. Det är inte helt lätt. Kanske du hamnar i en svacka själv och ska då vara en stark ledare som leder andra. Vi vet ju att är jag ledare så kan mina reaktioner/  beteenden påverka de andra runt i kring.

Men att leda med hjärtat i ett sånt här läge handlar också om att vara ärlig mot sig själv.

Det handlar om att lyssna lyssna och lyssna. Se till att ta tid för dina medarbetare och var inte så mycket uppe i ditt. Var vaksam med ord, texter i mail och beslut. Är du själv orolig eller stressad kan det lätt rinna över mot andra. Tänk till innan du skickar. Kanske du kan vänta med att skicka svar eller fatta beslut. Väntan ger dig tid att reflektera och oftast ge ett mer genomtänkt svar. Försök sätt dig in i den andre medarbetares situation.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen