Simning

Sista sommarlovsdagen åkte vi till Huvudstabadet och tränade lite simning plus lekte. Det var skönare i vattnet än på land så det var väldigt skönt att värma sig i bastun.

Vad skönt det är när simningen sitter. Pga simprov i skolan så är det lätt att bli stressad över detta, men det är egentligen bra. För det är så bra att kunna simma. Första testet på våra skolor är i 3an. Precis innan 1an gick Joel en intensivkurs på simskola. Den var bra, han lärde sig att inte vara så rädd för vattnet och hoppade och dök utan problem. Han kunde simma 5-7meter, men inte den streckan för att få märket tyvärr vilket var 10meter..... På den simskolan var det crawl som gällde i första hand. Jag trodde på deras teori att det var enklare motoriskt, men först på 3e eller 4e nivån skulle bröstsimmet komma. Crawl är betydligt svårare i tekniken, när man ska få in andningen. Joel gick ingen mer simskolan än den 2 veckors på sommaren. Vi tragglade själva och tänkte att om han inte kan i 3an så får han ju gå simskola i skolan. Och så blev det, han kunde ju grunderna och efter simskolan i 3an så gick det jättebra. 4ans och 5ans simprov klarade han och det riktiga testet är först i 6an, 200 meter varav 50 på rygg och så hoppa från kanten. Det var lite trögt i start, men han satte det i 4an som sagt. Skönt ☺.

Tilda satte vi i kommunal simskola när hon var 5,5 för att hon skulle få grunderna till bröstsim. Efter den och när hon fyllde 6 kunde hon simma. Nu vid 7, 5 simmade hon 50 meter. Nu är det bara träning som gäller för att orka simma 200 meter. Så skönt när simningen sitter 😀. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen