Vad tyckte vi om Junibacken

Det var så bra på många sätt. Inte jätttestort, men perfekt för mina barn. Första delen med små hus tyckte det var mysigt att springa runt i. Sagotåget (linbanan) var alldeles underbar tyckte jag, höra Astrids röst och se alla fina sagominiatyrer, nostalgi. Tänk skriva många gånger om Pippi och andra Astrid sagor. Jag älskar att höra och se dem, jag mår bra i hela kroppen. Många gånger berörs jag till tårar. Jag tror att det betyder att jag hade en bra barndom :). Glad att Tilda gillar Pippi så mycket.

Det var en parentes. Barnen gillade Sagotåget, satt och tittade fascinerat och sa inte så mycket. Joel var även fascinerad av hur vi åkte, alltså hur linbanan gick runt. Råttan hos Nils Karlsson Pyssling var läskig och lika så draken i Bröderna Lejonhjärta.

Sen när vi klev av så kom vi till Villa villekulla, där ville barnen vara länge och bara springa runt runt. Det var gott om plats för oss föräldrar runt i kring. Vi var där så länge så vi hade inte så mycket tid att vara i Skrot Nisses avdelning, även den gillade barnen, det var som en lekpark att springa runt och leka i. Jag hade gärna gått lite i bokhandeln, men det ville jag inte lägga tid på.

Då man inte fick äta matsäck där inne någonstans så behövde vi komma ut, för alla var hungriga. Ute på gräsmattan fick vi perfekt väder så vi satt länge och njöt. Packade ihop, stannade och köpte glass innan vi åkte hemåt. När vi kliver på pendeln kommer spöregnet. Vi blev dyngsura när vi gick från pendeln till bussen, men vad gjorde det när vi nästa var hemma.

Dit kommer vi åka fler gånger. Och eftersom allt är inomhus så går det minst lika bra att åka dit på hösten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen