Barn=status

Har ni tänkt på det att det har blivit status att ha barn. Det ska vara 2 eller 3. Har man 1 så frågar alla när det är dags för nästa, har man fler än 3 så börjar det bli för många. Jag undrar hur folk tänker, de ska till varje pris ha sina 2 eller 3 barn, men sen hinner de inte med. Vill helst ha barnvakten nära så man kan fortsätta leva som man levde innan. Ni får ursäkta, men jag tycker det är så konstig mentalitet, kanske det bara är så här i Sthlm. Och det är verkligen ett område som alla har så mycket åsikter om, graviditeten, amningen, fostran osv.

Sen det andra diket, man hinner inte med någon egen tid alls för all tid går till barnen. Varför får inte folk ihop det, ta det för var det är, en dag i taget och
hitta harmonin i vardagen. Visst det är alltid prioriteringar, man får kanske välja bort vissa saker en tid. Kanske inte hinner träna som man vill, ge allt till jobbet eller träffa vänner som man gjorde innan. Men det går att hitta nya former, sen får man se att det är en tid i livet som är så här. Vips så är barnen större och vill ha egen tid själv.

Och vill man inte in i detta livet så måste man acceptera den människans val, han eller hon vill inte ha barn. Varför tycka så mycket om det, det måste varje person få välja själv. Och det är kanske bättre att välja det än att skaffa bara för att få status.

Kommentarer

Anonym sa…
Ja, relationer överhuvudtaget har väl "folk" mycket åsikter om, och i synnerhet barn om man väl är i en relation. Vore lite häftigt om bebisen kommer i morgon, men tanke på nedan inlägg. Hoppas på det!

Kram C
Carolina sa…
Aldrig att jag skulle flytta för att få mer barnvakt(inte säkert att man skulle få det för det)! Kan de inte vara med får vi stanna hemma:-)I alla fall en utav oss!
Tina sa…
Håller med Lina!

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen