Vården

Igår ringde de från specialist mödravården och meddelade att proverna jag tog för 2 veckor sedan visade för låga (tror jag det var) sköldkörtelvärden, så jag måste ta nya prover och se om det visar samma sak. I så fall skulle jag få medicin. Jag går på spec mv pga min sjukdom Sjögrens syndrom. När jag var på besök på spec mv och träffade läkaren så berättade hon lite om de prover de skulle ta, bl a sa hon att de kollar sköldkörtlarna för det gör inte reumatologen. Igår när de ringde så gick jag ut och läste om detta såklart på nätet och det visade sig att en person med Sjögrens kan ha låga eller höga värden på detta. Hm.... då undrar jag genast varför de inte tar de proverna hos reumatologen.... Läste vidare om Sjögrens, sånt jag inte läst förut och fick svar på lite mer om mina symtom. Jag blir inte sjukare av att läsa eller få reda på detta, det är snarare en bekräftelse. Jag upplever mig inte så sjuk, men det finns vissa saker som irriterar min kropp och tänk om jag kunde få hjälp med det.

Är väldigt tacksam över spec mv, de är så bra där. Vänliga, tillmötesgående och förklarande. De hymnar inte med vad som kan hända, passar mig perfekt. Jag har bett om att få byta reumatolog, eftersom jag upplevt min lite mjäkig. Ska bli spännande att få träffa den nya i höst. Då ska jag ta med mig mina frågor.

Jag är inte orolig för att bli sämre, det får framtiden utvisa, men kan jag göra något för att bli bättre så vill jag självklart det.

Kommentarer

Camilla Singh sa…
Så bra när man känner att man får bra vård, både kompetensmässigt och bemötandet. Det gläder mig att du är i goda händer.

Kram C

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen