13 barn

Såg en Brittisk dokumentär om familjer som har 13 barn och önskar fler. Ja, det var speciellt en mamma som absolut ville ha fler. Hennes yngsta var nu 2 eller 3, hon hade varit gravid 22 ggr, typ 22 år... Hon hade behov av att vara behövd och kände sig inte lika behövd när barnen började skolan, hm, bara det är en varningsklocka. Barnen behöver en väl så länge man lever, det är min erfarenhet i varje fall. Och nu skulle hennes minsta snart börja skolan och då ville hon absolut ha ett till barn, men hon blev inte gravid. Hon gick till en doktor på undersökning. Doktorn sa lite fint: "Ja, nu är det ju så att äggen tar slut, du är 45 och det verkar ha gjort det. Det är ingen idé att tänka på provrör för det tar för lång tid. Så typ, "gilla läget"."

Men hon ville inte gilla läget, hon ville absolut ha ett barn till och skulle fortsätta försöka. Man blir ju helt matt. Men hallå, kan hon inte acceptera.... Ja, det finns alla typer av människor.

Jag är fortfarande sjukskriven, men har börjat jobba lite grann. Det känns bra att få komma igång. Var där 4 timmar igår och ska dit idag igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Bollar i luften

Sorgeprocessen