Middagstips

En god och lätt vegitarisk wokrätt. Det svåraste brukar vara att få tag i rätt ingredienser. Jag brukar servera med nudlar eller ris. Smaklig måltid.

blandade grönsaker i jornötssås

fyra portioner
2 morötter
1 litet, ansat blomkålshuvud
2 små pak choi-huvuden
150 g haricots verts
2 msk vegitabilisk olja
1 finhackad vitlöksklyfta
6 skivade salladslökar
1 tsk chilipasta
2 msk soja
2 msk kinesiskt risvin (eller sherry)
4 msk slätt jornötssmör
3 msk kokosmjölk

1) Skär morötterna i tunna, diagonala skivor. Dela blomkålen i små buketter och skiva stjälken tunt. Skiva pak choikålen tjockt. Skär bönorna i 3 cm långa bitar.

2) Hetta upp oljan i en stor varm wok- eller stekpanna. Tillsätt vitlök och salladslök och woka på medelhögvärme i 1 minut. Rör i chilipastan och stek i några sekunder.

3) Blanda morötter och blomkål och woka i 2-3 minuter.

4) Tillsätt pak choi och haricots verts och woka i ytterligare 2 minuter. Häll i sojan och risvin eller sherry.

5) Blanda jordnötssmöret med kokosmjölken och rör ner i pannan. Koka sedan under oavbruten omrörning och ytterligare 1 minut. Servera genast.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag och andra

Sorgeprocessen

Att inte bli förstådd